Składniki:
Filet z piersi kurczaka
Szynka w dużych plastrach (u mnie Szynka pieczona Tarczyński)
ser Mozzarella Light
papryka
przyprawa do kurczaka (u mnie Prymat)
łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Piersi przekrawamy wzdłuż, delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy każdy płat mięsa. Kładziemy na płacie mięsa plaster mozzarelli, paski papryki i nakrywamy drugim płatem mięsa. Całość zawijamy w szynkę i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy kurczaka tak by szynka się zrumieniła i zmniejszamy płomień. Przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu przez ok 15 min, aż kurczak się zetnie.
Podajemy z surówką. Można również zrobić do tego sos czosnkowy - jogurt, majonez light, czosnek niedźwiedzi lub zwykły przeciśnięty przez praskę, odrobina soli i pieprzu.
Smacznego!

hmm, jak fajnie :)
OdpowiedzUsuńaktualny blog o Dukanie, ja wystartowałam z pierwszą fazą, jeszcze czeka mnie 5 dni czystych protein :)
pozdrawiam!